Plättar med banan och jordnötssmör

Dottern hade pratat om att hon var sugen på plättar i flera dagar. När vi så kom hem från vår Göteborgsresa i helgen sade jag att jag kunde göra plättar till frukost på söndagen. Snacka om att hon blev glad. Här får du receptet på de plättar med banan och jordnötssmör som vi gjorde. Lovar att det var en galet god frukost!

Plättar med banan och jordnötssmör – recept

4 portioner

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • smör till stekning

Tillbehör:

  • Banam
  • Jordnötssmör

Börja med att mäta upp mjölet i en skål. Ha i hälften av mjölken och vispa tills du får en jämn smet. Häll i resten av mjölken och vispa lite till. Knäck i äggen och se till så att allt blandas till en jämn smet.

Hetta upp en plättlagg och lägg en klick smör i varje rundel. Häll i lite smet i varje och stek plättarna på varje sida. Fortsätt så tills du har stekt upp hela smeten.

Skiva upp banan och duka fram den tillsammans med jordnötssmör och plättar. Njut!

Plättar med banan och jordnötssmör
Plättar till frukost

Just kombinationen jordnöt och banan är så god. Och tillsammans med plättar blir den magisk!

Plättar till frukost

Några tips på andra varianter av plättar:

Der finns mängder av varianter på plättar. Bara din fantasi sätter stopp. Och om du inte vill äta dem till frukost fungerar det ju super att äta dem som mellanmål eller kvällsmat.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.