Back to work – Gör det fint på ditt hemmakontor!

Sedan i måndags är jag tillbaka och jobbar igen efter julledigheten. Hemmajobbandet fortsätter ju för många av oss till stor del och därför vill jag tipsa om något som är viktigt för mig och som inspirerar mig när jag jobbar på mitt hemmakontor, nämligen att göra fint där jag sitter och jobbar.

Så här gör du fint på ditt hemmakontor

Jag älskar blommor och för att få det fint när jag sitter och jobbar har jag gärna en vas med blommor intill. Dessa tulpaner är på gång att vissna, men det är egentligen i det skedet som jag tycker att de är som vackrast.

Tulpaner på hemmakontoret

Jag har ju tidigare skrivit om vikten att ha en dedikerad arbetsplats i hemmet, som helst inte är i soffan eller vid köksbordet. Om du har möjlighet att skapa dig en arbetsplats i form av ett skrivbord eller liknande, som du enbart använder när du ska jobba, är det mycket värt. Då blir det mer tydligt att ”du går till jobbet” när du sätter dig där för att jobba.

Hemma hos oss har vi ett skrivbord i sovrummet och där sitter jag oftast när jag ska jobba. Men jag gillar ändå att variera med att sitta i köket vid vårt stora matsalsbord där. Det är här jag sitter just nu och njuter av blommorna.

Tulpaner på hemmakontoret
Tulpaner på hemmakontoret

Det är kanske inte alla som är som jag och uppskattar just färska blommor så mycket. Men jag tror att vi alla mår bra av och får mer jobbinspiration när vi har det fint i vår omgivning. Här kommer därför några fler tips på vad du kan göra för att pimpa ditt hemmakontor.

Tips för ett fint hemmakontor:

  • Se till att både ha bra arbetsbelysning och mysiga ljuskällor i form av mysbelysning och tända stearinljus. Speciellt när dagarna är så pass korta som de är nu och dagsljuset inte räcker till hela dagen blir inomhusbelysningen desto viktigare.
  • Sitt gärna nära ett fönster så att du kan titta ut med jämna mellanrum och se vad som händer där. Det kan öka upp både kreativiteten och ge dig de där välbehövliga andningspauserna mitt i jobbandet.
  • Ha städat runt omkring dig, inte bara för din egen skull utan också för att tillfredsställa de som du har webbmöten med.
  • Pigga upp dig med fint kontorsmaterial. För egen del går jag verkligen igång på att ha fina block, pennor och fysiska kalendrar. När jag placerar ut dem på min arbetsplats tillsammans med datorn och en vas med blommor får jag all inspiration jag behöver för att göra ett bra jobb!
Tulpaner på hemmakontoret

Fler inlägg med tips för hemmajobbandet:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.