Som jag älskar Bowls av olika slag och särskilt laxbowl är jag väldigt förtjust i. Här ger jag dig receptet på en enkel, fräsch och väldigt god laxbowl med srirachamajonäs. Perfekt att slänga ihop till lunchen eller om du behöver få till en snabb middag!
Laxbowl med srirachamajonäs – recept
4 portioner
- 4 laxfiléer
- 1 citron
- 2 dl quinoa
- broccoli
- ett halvt paket edamebönor
- sallad av valfri sort
- 2 tomater
- ett par nävar mango i bitar (gärna färsk)
- 1 äpple
- srirachamajonäs
Börja med att tillaga laxfiléerna i ugnen. Skvätta över saft från en citron samt salta och peppra. Ställ sedan in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
Under tiden kokar du quinoa och broccoli samt låter edamebönor sjuda i två minuter i en kastrull.
Skär grönsaker och frukt i bitar. När allt är tillagat lägger du upp alla härligheterna i skålar. Börja med quinoa i botten och bygg sedan på med sallad, tomat, äpple, mango, broccoli och edamebönor. Slutligen lägger du på laxen och ringlar majonäsen fint över alltsammans.
Just denna Sriracha Mayo är galet god och väldigt spicy!
Voila! Här har du en fräsch och god måltid, klar på ca 20 minuter!