Var sann mot dig själv!

Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag hur viktigt det är att lyssna inåt och att vara sann mot dig själv.

Eftersom det finns mycket tyckande och tänkande runt omkring oss i samhället kan det vara svårt ibland. Om du känner så behöver du antagligen lyssna mer inåt och känna efter ordentligt vad du mår bra av och vad du vill.

Ett inlägg om att vara sann mot dig själv

När jag var yngre hade jag svårt för att vara sann mot mig själv. Jag var inte stark nog i mig själv för att kunna vara det. Men med åren har jag blivit allt tryggare i mig själv och nu har jag inga problem med att stå upp för vad jag tycker.

Jag lade upp detta inlägg på LinkedIn igår och är än idag för evigt tacksam till att jag var sann mot mig själv i den stunden:

”Ditt jobb som säljchef finns inte kvar”

Jag satt med min närmaste chef och HR-chefen framför mig och fick höra dessa ord. Det här var för sju år sedan och jag var i slutet av min föräldraledighet. Min 10-månaders bebis med mig i rummet.

“Vi ser att du skulle passa väldigt bra att jobba med de andra i teamet istället och kan erbjuda dig en sådan roll.”

Det lades fram som något positivt. Som att jag skulle tycka att det var ett bra alternativ att anta en mycket mer junior roll nu när min chefsroll var borttagen.

Jag som tidigare i livet och karriären ofta hade tampats med att “jag är inte bra nog” knöt ändå nävarna och var tydlig i mitt svar tillbaka. “Då får ni se er om efter någon annan för jag kommer inte tillbaka efter föräldraledigheten.”

Fastän detta är så pass länge sedan minns jag promenaden hem som om den var igår. Jag var såklart besviken, arg och ledsen. Men mest var jag trygg i att jag hade fattat rätt beslut och att det skulle ordna sig.

Jag hade rätt. Det ordnade sig.

Några månader hade jag hittat till drömjobbet istället!

Jag har tidigare skrivit ett gäng liknande inlägg. Här hittar du dem:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.