Hemmagjort godis – godaste receptet

Att göra hemmagjort godis är ofta väldigt enkelt. Det är dessutom ett smart sätt att få äta just det man är sugen på. Min absoluta favorit när det kommer till egengjort godis är Rocky Road. Och jag tycker absolut att det chokladgodiset passar att äta året runt.

Tips på hemmagjort godis

Bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra för godis. Själv älskar jag allt som har med choklad att göra. Ett smart tips är att smälta choklad över ett vattenbad och blanda i det man är sugen på. Sådant som passar är olika sorters nötter, gelégodis, skumgodis och någon form av kola. Då får du en härlig blandning av smaker och texturer. Testa också att blanda i nyttigheter som kokoschips, torkade tranbär eller russin!

Rocky Road – godaste godiset året runt

Ska jag välja ett slags chokladgodis att göra blir det en variant av Rocky Road. Det kan jag inte tröttna på och det kan man ju dessutom variera med olika innehåll. Här tipsar jag om en variant med Dumle Snacks, Ahlgrens bilar och jordnötter. Lovar att denna variant är galet god.

Rocky Road

Recept på Rocky Road med Dumle Snacks och Ahlgrens bilar

ca 40 bitar

  • 400 gram ljus choklad
  • en påse Dumle Snacks
  • 1 dl Ahlgrens bilar
  • 1-2 dl jordnötter

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Skär Dumle-kolorna i mindre bitar. När chokladen är smält häller du ner Dumle, bilar och jordnötter. Rör om ordentligt.

Häll upp alltsammans på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

Ta fram och skär upp i bitar. Är och njut!

Rocky Road

Denna Rocky Road stod framme på vårt godisbord hela julen. Nu är den slut, men jag är sugen på att göra en omgång till. För detta är så gott och att göra eget godis är ju så enkelt.

Rocky Road
Rocky Road

Fler goda varianter på Rocky Road:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.