Nyttiga matiga sallader

Jag älskar att äta en matig och nyttig sallad till lunch och gör det gärna året om. Antingen serverar jag salladen ljummen eller äter den kall. Det viktiga är att den innehåller mycket gott, som mättar och innehåller bra näring. Det går att variera salladerna i all oändlighet, men här får du receptet på de fem nyttiga matiga sallader som jag gillar bäst.

Nyttiga matiga sallader – mina godaste recept

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Grönkålssallad med avokado och granatäpple

Vi börjar med denna härliga grönkålssallad med avokado och granatäpple. Den är helt vegetarisk och innehåller godsaker som quinoa och saffran. Något som är väldigt gott att äta till är hembakat fröbröd eller fröknäcke med brieost och päron. Mums alltså!

matvetesallad-kyckling-recept-1

Matvetesallad med kyckling

Istället för att ha quinoa som bas är det gott att ha matvete, som i denna sallad med matvete, fetaost och kyckling.

sallad nicoise recept

Sallad Nicoise

En fräsch sallad är också Sallad Nicoise. Där sätter tonfisk, ägg och oliver prägel på den – så gott!

Vegetarisk pastasallad - recept

Vegetarisk pastasallad

Något som jag älskar att göra är att plocka fram massor av olika goda tillbehör för att alla ska kunna komponera ihop sin egna sallad. Här får du ett sådant förslag i form av en vegetarisk pastasallad. I somras gjorde vi ofta så inför våra utflykter. Jag ställde fram skålar med allt på bordet och var och en fick göra sin egna pastasallad att ta med. Smart sätt att få alla nöjda på.

Vegetarisk Bowl med sötpotatis, kikärtor och basilika

Vegetarisk Bowl

Så kommer vi till min absoluta favorit just nu, en vegetarisk Bowl med matvete, kikärtor, sötpotatis, basilika, tahinidressing och fetaost. Den här är så galet god att du bara måste göra den!

Jag hoppas att du har fått mycket inspiration när det kommer till härliga sallader nu. Samtliga av dessa går såklart att justera i innehållet. Och något som alltid är gott att äta till en sallad är en bit bröd och kanske även en röra i form av till exempel hummus eller ajvar.

Lycka till i köket!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.