Scones recept – 6 ljuvliga recept på scones

I helgen som var bjöd de stora barnen på frukosten på lördagen. Sonen gjorde äggröra samt stekte bacon och prinskorv. Dottern bakade scones. Det blev en härligt god engelsk frukost, kan man säga. Min favorit var äggröran och sconesen. När jag kollade tillbaka i bloggen insåg jag att jag har bjudit er på en hel drös scones recept tidigare. Här samlar jag dem nu för att också du ska kunna välja ett av recepten och baka snart.

Scones recept

Att baka scones går väldigt snabbt och det blir alltid gott. Vem gillar inte rykande färskt hembakat bröd, liksom?! Det är också ett recept som man tidigt kan introducera barnen att få vara med och baka. Jag hjälpte dottern lite i lördags när hon bakade sconesen, men nästa gång kan hon nog baka dem så gott som själv.

Här kommer nu mina godaste sconesrecept.

Klassiska scones recept

Klassiska scones

De scones som dottern bakade i helgen var dessa klassiska scones. De blir alltid lika goda. Vi gör dem som små bullar genom att klicka ut smeten på plåten.

Godast är att äta de klassiska sconesen med smör, marmelad och ost, tycker jag.

Scones med nutella och banan

Scones med banan och nutella

Något som annars är väldigt gott att äta till sina scones är banan och Nutella. Om du vill undvika Nutella på grund av dess onyttighet kan du välja ett nyttigare nötcréme som till exempel Proteinella. Det smakar minst lika gott, men innehåller mer protein och sötningsmedel istället för socker. En annan variant är att göra sin egna nyttiga Nutella. Kolla in mitt recept på det via länken – denna nötcréme blir så god!

Äppelscones recept

Äppelscones

Har du testat att göra äppelscones någon gång? Om inte, måste du testa det. Dessa äppelscones blir så goda!

Äppelbitarna ger en härlig sötma till brödet och det är gott att servera dem med en äppelmarmelad. Den från St Dalfour med äpple och kanel är ett hett tips på marmelad. Jag tar det gärna så långt att jag också dricker ett äppelte till mina äppelscones.

Blåbärsscones recept

Blåbärsscones

En annan variant på scones är de med blåbär i. Kolla in detta recept på blåbärsscones och baka dem till helgen kanske?! Även här är det gott att matcha brödet med en marmelad av samma smak, i det här fallet en blåbärsmarmelad.

Scones till frukost - recept på enkla och goda scones

Scones som kakor

Det vanligaste är att jag gör mina scones som små bullar genom att klicka ut dem på plåten. Men det går också att göra scones som större kakor, som du sedan delar i fyra trianglar när du serverar dem.

I detta recept på scones har jag gjort dem som kakor och serverar godsaker som nötcréme, mandelsmör och marmelad till.

söta scones

Söta scones

Om du vill ha riktigt söta scones kan jag tipsa om dessa. Genom att pudra florsocker över dem blir de härligt söta. Dessa görs sig bäst som ett eftermiddagsfika eller till en lyxfrukost.

Det var mina sex godaste scones recept. Hoppas att du hittade något du gillar!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.