Björn Nilsson har gjort succé med sitt chokladbollsrecept på Facebook. När maken kom hem och sade att hans kollegor hade testat receptet och varmt kunde rekommendera det blev jag sugen på att baka dessa chokladbollar. Jag blev helt klart nöjd med utfallet och här delar jag med mig av receptet på Björns chokladbollar.
Björns chokladbollar recept
Hemligheten bakom dessa chokladbollar är ingredienser som vispgrädde, Oboy och smält mörk choklad. De torra ingredienserna ska mixas för att ge smeten den typiska chokladbollskaraktären och kallt kaffe är ett måste att ha med.
Ingredienser:
ca 15 stycken
- 200 gram smör, kylskåpskallt
- 6,5 dl havregryn
- 2 dl socker
- 5 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 msk Oboy
- 2 msk grädde, ovispad
- 40 gram mörk choklad
- 2 msk kallt bryggkaffe
- Kokosflingor att rulla i
Gör såhär:
Mät upp alla torra ingredienser, det vill säga havregryn, socker, kakao, vaniljsocker och Obóypulver i en bunke och blanda. Mixa dem i en matberedare eller en mixer i ungefär 30 sekunder eller tills smeten är finfördelad.
Tärna det kalla smöret och lägg i en rymlig bunke. Tillsätt de mixade ingredienserna.
Smält chokladen i ett vattenbad på spisen.
Häll ner den varma chokladen, det kalla kaffet och den ovispade grädden i chokladbollssmeten. Blanda ihop till en jämn smet. Enklast är att göra detta med händerna.
Ställ in smeten i kylen en stund för att svalna.
Forma smeten till jämna chokladbollar och rulla dem i kokosflingor.
Jag älskar att hitta till nya. goda recept. Det här är garanterat ett sådant som jag kommer baka fler gånger. Kanske att du också vill testa det nu till helgen?