Min 13-åriga son står ofta i köket och fixar frukost, mellanmål och kvällsmål. Han är duktig på att få till måltider med bra näring och som är nyttiga. Jag tycker att det är så kul att se vad det är han gör och blir själv ofta inspirerad av hans måltider. Här bjuder jag på hans recept på nyttiga äppelmuffins.
Dessa äppelmuffins är både proteinrika och fyllda med bra näring. Och så är de goda! Han hittade själv receptet på TikTok eller om det var på YouTube och har reda bakat dem vid ett par tillfällen. Dessa saftiga och nyttiga muffins kan jag verkligen rekommendera att du gör!
Nyttiga äppelmuffins – recept
ca 12 muffins
- 5 dl havregryn
- 2 skopor proteinpulver med vaniljsmak (Jag tog Tyngre Kasein Vaniljdrömmar mindre söt)
- 2 tsk kanel
- 1/2 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 1 stort äpple eller 2 små
- 2,5 dl kvarg (sockerfri)
- 4 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda havregryn, proteinpulver, kanel, bakpulver och salt i en bunke. Rör ihop kvarg och ägg i en annan bunke. Rör ner de våta ingredienserna i bunken med de torra. Blanda ordentligt. Skala och skär äpplet i bitar. Lägg ner äppelbitarna och blanda runt.
Pytsa ut muffinssmeten i muffinsformar på en plåt. Ställ in dem i ugnen i ca 18-20 minuter. Håll koll då alla ugnar är olika.
När muffinsarna är klara har du ett gäng härliga äppelmuffins att njuta av!
Tips på servering
Dessa muffins gör sig allra bäst med några tillbehör. Då får du ett gott och komplett mellanmål alternativt en schysst frukost:
- Jag njuter dessa muffins helst med vaniljkvarg och bitar av äpple samt en dust kanel på.
- Annars är det gott att äta dem med keso och bär.
- Eller så lyxar du till med en grekisk yoghurt och nötter som tillbehör.
Det är verkligen en fröjd att ha en son, som är så intresserad av att laga bra mat. Jag hoppas att det intresset håller i sig!