Påsken är över för denna gång, men jag vill stanna upp vid den för en stund för att tipsa dig om mitt goda recept på Västerbottenpaj. Denna Västerbottenostpaj är enkel att göra och du kan toppa den med det du är sugen på och som passar för tillfället.
En sådan här paj passar att servera till både påsk och midsommar samt till alla slags bufféer när du bjuder in till fest eller firande av något slag.

Västerbottenpaj recept
ca 8-10 bitar
Ingredienser
Pajskalet:
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 125 gram smör
- 1 ägg
Fyllning:
- 2 ägg
- 1,25 dl vispgrädde
- 0,5 dl mjölk
- 150 gram Västerbottenost
- salt och svartpeppar
Förslag på garnering:
- gravad lax
- räkor
- gräddfil
- röd stenbitsrom
- dill
- citronklyftor

Gör såhär:
Pajskalet:
Blanda de båda mjölsorterna med smöret, som du har skurit i små bitar. Tillsätt äggen och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en liten pajform, 15-20 cm i diameter. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen 10-15 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Riv osten och blanda den tillsammans med salt och svartpeppar i äggblandningen.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.
Garnering:
Nu till det roligaste! När pajen har svalnat toppar du den med det du är sugen på och som passar för tillfället. Till påsk passar det med garnityr som räkor och dill. Låt bara fantasin sätta gränser!
Min västerbottenostpaj denna gång fick en garnering bestående av gräddfil, gravad lax, räkor, röd stenbitsrom, dill och citron.

Vi tog med denna Västerbottenpaj till påskfirandet hos min syster tillsammans med ett gäng andra maträtter och bakverk som vi hade fixat:
- Ägghalvor med majonäs, räkor, röd rom och dill
- Nybakat brytbröd
- Kladdkakemuffins med blomma av marshmallows
- Hallonmuffins med grädde och påskgodis
- Flapjacks