Jag älskar bröd och skulle kunna äta smörgås till varje måltid om jag fick. Vi köper oftast vårt bröd i butiken och visst går det att hitta bra brödalternativ där. Men när du bakar ditt egna bröd vet du exakt vad som finns i det. Den här gången vill jag bjuda dig på receptet på ett proteinrikt bröd, som är väldigt enkelt att baka. Kolla in detta!
Proteinrikt bröd – recept
Brödet som inte behöver jäsas och som innehåller mycket protein!
6 frallor
- 4 ägg
- 250 gram keso
- 4 dl havregryn
- 0,5 dl hela linfrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
Topping:
- Valfria frön. Jag tog svarta sesamfrön den här gången.
Värm ugnen till 250 grader.
Blanda keso och ägg i en bunke. Tillsätt havregryn, bakpulver, salt, linfrön och solrosfrön. Låt stå i 10 min.
Klicka ut 6 stycken bullar med två skedar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över sesamfrön eller de frön du väljer och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare i 5 minuter.
Älskar att detta bröd går så snabbt att baka. Senast jag bakade det gjorde jag det efter att jag och sonen hade kört ett styrkepass på gymmet. Kändes bra att boosta sig med extra mycket protein då, men vem rikligt med kolhydrater och fibrer.
Jag tycker att det är godast att äta detta proteinrika bröd med ost, kalkon och paprika samt ett ägg till.
Hoppas att du testar!
Näringsvärde för hela receptet:
- Energi: 1,551 kcal
- Kolhydrater: 105 g
- Protein: 89 g
- Fett: 77 g
- Fiber: 20 g
Näringsvärde för ett bröd:
- Energi: 258 kcal
- Kolhydrater: 17,5 g
- Protein: 14,8 g
- Fett: 12,8 g
- Fiber: 3,3 g
Fler goda tips:
- Proteinrika frukostar – mina 5 bästa!
- Ett annat gott kesobröd
 
                 
					


 Karinaxelsson.se
            Karinaxelsson.se