Jag kan sakna den perioden av sommaren när de svenska jordgubbarna är som godast. Eftersom vi är inne i slutet av augusti nu är den tiden förbi sedan ett bra tag, men jag lever fortfarande på minnet av den goda smaken av de jag åt tidigare under sommaren. I detta inlägg vill jag tipsa dig om hur gott det är att göra en Overnight Oats jordgubb av de svenska, söta bären. Om du inte har färska till förfogande fungerar det också bra att tina upp frysta jordgubbar. Men godast blir det såklart när du har nyplockade svenska jordgubbar.
Overnight Oats jordgubb – recept
1 portion
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl proteinpulver jordgubbssmak (jag använde denna med smak av krämig jordgubbsglass)
- 1 msk chiafrön
- 1 dl lättmjölk
- 100 gram jordgubbar (ca 8-10 stycken)
- 1 dl vaniljkvarg, 0,2% fett
En Overnight Oats behöver förberedas dagen innan. Gör det genom att röra ihop havregryn, proteinpulver och chiafrön i ett glas, en burk eller skål. Häll på mjölken och rör om. Ställ in i kylen över natten.
Dagen efter toppar du din Overnight Oats med jordgubbar, som du har skurit upp i mindre bitar. Lägg gärna några av dem direkt på gröten. Lägg sedan vaniljkvargen på dem samt toppa med resten av jordgubbarna.
Jag lovar dig att detta är som en dröm att äta!

Just denna Overnight Oats åt jag av på en av sommarens skönaste kvällar i vår trädgård. Magiskt gott!

Näringsinnehåll för denna Overnight Oats jordgubb
- Totalt energiinnehåll: ca 380 kcal
- Protein: ca 32 gram
- Fett: ca 7,7 gram
- Kolhydrater: ca 41 gram

Just denna kväll hade vi riktig jordgubbsfrossa hemma hos oss. Utöver min Overnight Oats jordgubb gjorde jag en galet krämig, god och nyttig jordgubbsmilkshake. Den smakade precis som milkshake och jag kan verkligen rekommendera att du testar den också.


Karinaxelsson.se