Mina planer för växthussäsongen 2023

Det är slutet av mars och fortfarande för kallt för att öppna upp växthuset och starta växthussäsongen 2023. Vid den här tiden förra året hade vi gjort det vid det här laget och jag hade spenderat en del tid i tid, planterandes fröer. Men eftersom vi inte kan råda över vädret är det bara att gilla läget och tills det är dags att inviga årets växthussäsong kan jag planera inför den. Här kommer därför mina planer för årets växthussäsong.

Växthussäsongen 2023 – mina planer

Eftersom vi har haft växthuset i några år nu har jag lärt mig vad som fungerar och vad som fungerar samt vad jag uppskattar mest att odla. Det finns några självklara grödor som jag brukar göra år efter år och bland dem har vi dessa:

  • Tomater
  • Gurkor
  • Luktärtor
  • Solrosor

Tomatfröna har jag redan frösått inne i huset och övriga kommer jag fröså inom kort. När sedan vädret tillåter kan jag bära ut alla krukor i växthuset för att låta dem växa vidare där.

Vackra luktärtor på sensommaren

Något jag vill fröså mer av i år är blommor av olika slag. Det finns så många vackra och jag har en dröm om att ha hela trädgården full med blommor i sommar. Tänk så härligt att kunna gå runt och njuta av dem samt ha så pass mycket blommor att det går att plocka in buketter var och varannan dag. Drömmen alltså!

De blommor jag vill testa att odla i år är:

  • Zinnia
  • Brudslöja
  • Rosenskära
  • Malva
  • Aster
  • Sommarrudbeckia
Växthuset i kvällssolen

Det var några av mina planer när det kommer till vad jag ska odla och plantera i växthuset i år. I övrigt ser jag fram emot att sitta där inne och njuta, ta en fika i rottingsoffan och att pyssla vid odlingsbordet.

Läs mer om hur du frösår olika grönsaker och blommor:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.