Adventsfika recept

Det är mitten av november och om bara ett par veckor har vi adventstider. Som jag älskar den tiden och framför allt för att det finns så mycket gott att fika då. Här bjuder jag på ett inlägg med mina godaste adventsfika recept. Baka och njut av kakor med smak av pepparkaka, lussebullar och julgodis som Rocky Road. Du har ju fyra söndagar framöver på dig!

Adventsfika recept – mina favoriter

Visst är det mysigt att tända ljus i den mörka decembereftermiddagen och duka fram ett gott adventsfika? Passa gärna på att bjuda över några vänner eller njut av fikat tillsammans med din familj. Värm glögg och brygg ett gott te med juliga smaker. Min favorit är Pukka med smak av lakrits och kanel, men annars passar ett chaite bra här. Sitt sedan länge och njut av allt det goda. Sådana stunder är hälsa för själen för mig!

Det finns mycket gott att baka till advent. Här listar jag mina absoluta favoriter!

Kladdkaka med pepparkaka recept

Kladdkaka med pepparkaka

Först ut vill jag tipsa om den ljuvliga kladdkakan med pepparkaka. Detta är en vanlig klassisk kladdkaka, fylld med pepparkaksdeg och bitar av Marabous mjölkchoklad med pepparkaka. Så galet god!

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Pepparkaksmuffins med glasyr

Något annat med pepparkakssmak som är ljuvligt är mina pepparkaksmuffins med glasyr.

Pepparkaksbollar

Nyttiga pepparkaksbollar

Eller så gör du dessa nyttiga pepparkaksbollar och njuter av tillsammans med ett glas glögg. Mums!

Rocky Road - baka till jul

Rocky Road

På tal om julgodis så är Rocky Road ett måste på adventsfikat, tycker jag. Här har du receptet på två varianter av Rocky Road.

Rocky Road med popcorn

Och här har du ett Rocky Road-recept med popcorn. Svårt att välja vilken sort jag ska göra i år!

Saffransbullar med kanel och kardemumma

Saffransbullar

Slutligen måste jag ju också tipsa om ett recept på saffransbullar. Dessa saffransbullar med kanel och kardemumma är galet goda.

Hoppas du blir lika sugen som jag! För egen del kommer jag tjuvstarta med adventsfika redan nu i november.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.