Jul bakverk – goda recept till jul

Genom åren har jag bakat mycket till jul, en hel del klassiker, men också nyare sorters bakverk. I detta inlägg samlar jag mina godaste jul bakverk. Hoppas att detta kan inspirera dig.

Jul bakverk och kakor

Det finns så mycket gott att baka till jul att det kan vara svårt att välja. Det jag bakar brukar antingen ha smak av saffran eller av pepparkaka. Och det går att hitta många olika bakverk med det.

Saffransbullar recept

Dessa ljuvliga saffransbullar med fyllning bakade jag till andra advent. Jag är själv inte så förtjust i de traditionella lussebullarna med russin, utan gör helst mitt saffransbröd med någon sorts fyllning. En variant är ju att fylla saffransbullarna med mandelmassa. Men dessa, som jag tipsar om här, är fyllda med kanel, smör och socker. Jag har alltså bakat vanliga kanelbullar fast med saffransdeg istället för vanlig bulldeg. Det blor så gott!

Pepparkaksbollar - baka till jul

Kakor med smak av pepparkaka gör jag i olika former. Såklart brukar vi baka vanliga traditionella pepparkakor, men jag vill också alltid göra mina goda pepparkaksbollar. Det fina med dem är att de bara innehåller nyttigheter och ändå är galet goda.

Kladdkaka med pepparkaka recept

Något jag inte heller kan vara utan till jul är min kladdkaka med pepparkaka.

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Och pepparkaksmuffins med frosting är ett måste.

I år har jag tänkt att göra pepparkaksglass också. Tycker att det låter så gott så jag måste testa. Återkommer med det receptet ifall det blev lyckat.

Ett gäng andra underbara recept med pepparkaka:

Mer än såhär hinner jag inte baka till jul och framför allt blir det svårt att hinna äta upp. Hoppas att du fick lite inspiration av detta! Annars kan du kolla in detta inlägg med julrecept där jag inte bara tipsar om hembakat till jul, utan också julgodis och julmat.

Njut av det goda i jul!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.