Gröt med kvarg – ett galet gott recept

Brukar du också gärna äta havregrynsgröt till frukost? Jag tycker att det är galet gott både som frukost, men också till mellanmål eller som en lättare lunch. Förutom att vara gott är det också nyttigt, näringsrikt och billigt. Men havregrynsgröten saknar något och det är rikligt med protein. Därför äter jag gärna min gröt med kvarg. Kolla in detta ljuvligt goda recept på havregrynsgröt med vaniljkvarg och äpple.

Gröt med kvarg – mitt goda recept

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • solrosfrön
  • krossade linfrön
  • kanel

Topping:

  • 1 äpple
  • 1-2 dl vaniljkvarg
  • en klick jordnötssmör
  • granola

Börja med att koka havregrynsgröten. Jag kokar helst min gröt i en kastrull på spisen. Visserligen går det snabbare att göra gröten i micron, men på spisen blir den godare, tycker jag. Lägg havregryn, solrosfrön, linfrön, kanel och vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka den sedan på svag medelvärme i ett par minuter.

Under tiden gröten kokar kan du antingen steka ditt äpple i små bitar i en stekpanna tillsammans med smör/rapsolja och kanel eller så skär du den i bitar utan att steka den. Jag älskar kanelstekta äpplen så om jag har tid gör jag helst det.

Gröt med kvarg

Häll upp den kokta gröten i en skål. Toppa den med vaniljkvarg, äpple, jordnötssmör och granola. Jag lovar, detta är så gott!

Den granola jag helst äter är den från Paulúns med kakao och hallon, men du väljer såklart den du gillar bäst. Genom att addera kvarg till din grötmåltid ökar du upp proteinvärdet på måltiden markant och du håller dig mätt längre. Jordnötssmöret med sina nyttiga fetter hjälper också till att hålla dig mätt länge. Jag åt detta som en lunch för några dagar sedan och stod mig sedan bra hela eftermiddagen. Hoppas att du vill testa!

Andra goda grötrecept:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.