Välkommen hit till träningstips, hälsosamma recept och mental pepp

Äntligen är jag här! Ja, så känner jag inför att jag nu bloggar på SportHälsas sajt. Detta bestämdes för ett bra tag sedan och efter månader av tekniskt fix finns nu min blogg med i detta härliga sammanhang. För dig som inte har följt mig och min blogg tidigare kommer här en presentation av Karinaxelsson.se.

Välkommen hit till träningstips, hälsosamma recept och mental pepp i en skön balans

Bloggen hette från början Fitness & Hälsa, men sedan ett antal år tillbaka heter den Karinaxelsson.se. Drygt 15 år av texter om träningstips, hälsosamma recept, matglädje och mental pepp har det blivit. I början var bloggen mer inriktad mot träning och en mer snäv syn på hälsa. Numera är den mer av en hälsoblogg som vill förmedla ett hälsotänk där inget är förbjudet och där vi alla ska njuta av och maxa livet så mycket vi kan.

Det är fortfarande en del äldre inlägg och bilder som saknas på bloggen, men i takt med att de kommer på plats uppdaterar jag bloggen med nya inlägg. Du som inte har hängt på min blogg tidigare får gärna bekanta dig med den genom att kolla igenom menyerna och söka i sökfältet. Med tanke på att jag har bloggat i över 15 år finns det mycket att läsa om.

Om mig

Jag brukar säga att jag är en kvinna i mina  bästa år och så känner jag verkligen. Med min älskade make och tre underbara barn är jag på en så bra plats i livet och njuter av det fullt ut. Jag bor i ett hus strax utanför Stockholm och älskar att vi har skogen och hästhagar intill husknuten. Uteliv är min grej!

Just nu är jag till största delen av tiden föräldraledig med vår yngsta dotter, som snart fyller ett år. När jag inte är det och när jag inte bloggar, tränar eller gör något annat på min fritid jobbar jag som CSO på Pineberry, en byrå för digital marknadsföring.

Hälsa

Hälsan är det viktigaste vi har. Om du blir sjuk är din enda önskan att bli frisk, eller hur? Därför är det så viktigt att vi tar hand om oss och försöker att hålla oss så friska vi kan. För vi kan påverka mycket av hur vi mår med vår livsstil.

I bloggen skriver jag mycket om mental hälsa. Om du klickar på länken hittar du till alla mina inlägg som handlar om detta ämne. Jag har en positiv syn på livet och ser möjligheterna i allt. I bloggen försöker jag sprida min livsfilosofi och förhoppningsvis hjälpa dig att hitta till glädje i livet.

Träning

Jag har gillat att röra på mig i hela mitt liv. I tonåren hittade jag till gymmet och tjusningen med att träna styrka och gå på gruppträningspass. Sedan dess har jag hållit igång med träning på olika sätt. Det jag älskar mest är att träna pass som har en kombination av styrketräning och pulsträning. Det får jag ut mest av, både fysiskt och mentalt. Jag älskar också löpning, yoga och renodlad styrketräning. Utöver det är jag igång med mycket promenader eftersom jag älskar att vara utomhus. Att gå en runda i skogen är favoriten.

Just nu sker mycket av min träning i hemmet tillsammans med bebis.

Här har jag tidigare beskrivit min träningsbakgrund.

Kost

För mig finns det inga förbud när det kommer till kosten, men jag gillar att äta nyttigt och näringsrikt i grunden. Att laga bra mat från grunden är det viktigaste, tycker jag. Och det blir ju så mycket godare med bra hemlagad mat! Jag har ett tänk där jag ser till att få i mig tillräckligt mycket av alla näringsämnen per dag och så njuter jag av livets goda. Att jag skriver att jag bjuder på hälsosamma recept här på bloggen innebär att några av dem är hälsosamma snarare för själen är för kroppen.

Här hittar du alla mina nyttiga recept och här hittar du de som är nyttiga för själen.

På bilden hittar du min vegetariska bowl, som är galet god.

Hoppas att du vill hänga med mig här på SportHälsa! Jag blir superglad om du vill lämna en kommentar, ställa en fråga eller bara visa att du har läst detta.

Gör en bra dag!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.