Du som läser min blogg vet nog vid det här laget hur mycket jag älskar att äta Overnight Oats till frukost. I somras snöade jag in särskilt mycket på den Overnight Oats med äpple som smakar som äppelpaj. Den är med andra ord galet god, om man gillar äppelpaj, och för dig som gör det delar jag här med mig av receptet. Gör en nyttig äppelpaj frukost du med!

Nyttig äppelpaj frukost – recept
Hemligheten bakom denna goda äppelpajfrukost är de stekta äpplena. Genom att steka dem i kokosfett och kanel adderar de med äppelpajsmaken till den kompakta gröten. Vaniljkvargen får agera vaniljsås och plötsligt har du en efterrätt att njuta av till frukost, som dessutom är nyttig. Hur bra?!
2 portioner
- 2 dl havregryn
- 1 dl Tyngre vassle proteinpulver Vaniljdrömmar, mindre söt
- 2 msk chiafrön
- 1-2 tsk kanel
- 2 dl lättmjölk
Topping:
- 2 äpplen
- ca 1 tsk kokosfett
- 4 dl vaniljkvarg, 0,2 % fett
Som alltid med Overnight Oats är det bra att förbereda dem dagen innan. Gör det genom att blanda havregryn, proteinpulver, chiafrön och kanel, uppdelat i två glas. Häll på 1 dl mjölk i vardera glas och blanda runt noggrant. Ställ in i kylen över natten.
När det är dags att äta frukosten skär du äpplena i bitar. Hetta upp en stekpanna med den lilla klicken kokosfett och stek äppelbitarna på medelvärme i ca tio minuter. Pudra över kanel och blanda runt alltsammans.
När äppelbitarna är färdigstekta häller du dem över dina Overnight Oats. Avsluta genom att klicka på vaniljkvarg.

Njut nu av en ljummen och galet god äppelpaj till din frukost!


Visst är det fantastiskt att det går att äta något som är så gott som en efterrätt och samtidigt få i sig nyttig och näringsrik mat?! Nedan ser du att denna frukost är både proteinrik, fiberrik och ger en bra energikick inför dagen.
Näringsvärde nyttig äppelpaj
Här får du näringsvärdet för en portion av denna äppelpajfrukost:
- Energi: ca 563 kcal
- Protein: ca 44,9 g
- Fett: ca 13,6 g
- Kolhydrater: ca 59,2 g
- Fiber: ca 12,6 g
Hoppas att du testar att göra denna ljuvliga frukost!
Karinaxelsson.se